همانطور که میدانید نمای یک ساختمان در جلب توجه افراد مختلف بسیار اثرگذار است. بنابراین باید این بخش ساختمان، زیبایی خاصی داشته باشد. در حال حاضر روشهای بسیار زیادی برای اجرای نمای سازهها وجود دارد و این بخشها با استفاده از متریالهای مختلفی پیادهسازی میشوند. طراحی و اجرای نمای آجر خشک یکی از این راهکارها است. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه طراحی و اجرای آجر خشک در نمای سازه بپردازیم و برخی از ویژگیها و مزایای این روش را بیان کنیم.
در این روش اجرای نما، قرارگیری و چفت و بست آجرها در کنار هم در نما، بدون ملات و با اتصال های خاص با استفاده از گیره ها و یراق آلات خاص صورت می گیرد. پتانسیل ها و ظرفیت های آجر بسیار زیاد است. امروزه طرح های بسیار شیک و پارامتریک را می توان با آجر ساخت. نمای خشک با آجر دیگر از حالت افقی و دو بعدی خارج می شود و می توان طرح های هندسی و سه بعدی بسیار محکم و زیبایی را با آجرهای نسوز نما و دیگر انواع و رنگ های آن بوجود آورد. و اما مزیت های استفاده از این نمای زیبا و اصیل چیست؟

در معماری مدرن بهجای استفاده از ملاط، دوغاب یا هر نوع چسب، از اتصالات مخصوصی که برای انواع مصالح نما طراحی شده است، برای ساخت نما استفاده میشود. این روش، مخصوصاً برای استفاده در ساختمانهای بلند، بسیار سریعتر، سبکتر و ایمنتر از روش ملاط است.
مزیت های سیستم جدید اجرای خشک :
* تسریع در عملیات نمای ساختمان
* تسهیل بیش از پیش عملیات اجرائی نما
* کاهش زمان اجرای نمای آجری
* حذف تاثیر آب و هوا بر زمان اجرا
* امکان اجرای موازی در چند جبهه
* جلوگیری از سقوط آجر نما به دلیل عدم ایجاد اتصال مناسب ملات
* عدم سفیدک زدن آجر به دلیل وجود نمک در آب ملات
* امکان اجرا توسط افراد با گذراندن دوره چند ساعته
* حل مشکل اجرای سیستم های خشک و تر در کنار یکدیگر
* امکان اجرای عایق حرارتی خارج از دیوار پیرامونی ساختمان و به عنوان جزئی از نما
* امکان اجرای عایق رطوبتی در زیر نمای اجرا شده در مناطق مرطوب و دیواره های باران گیر

نمای خشک آجری با روش های مختلفی انجام می گیرد. ما در این مطلب قصد داریم اجرای نمای خشک با زیرسازی آلومینیومی و شاسی کشی فلزی را برای شما توضیح دهیم که به صورت زیر انجام می شود:
1) بررسی و طراحی: در ابتدا، نیاز است که یک مهندس معماری یا مهندس ساختمان طرح نما را بررسی کند. این شامل تعیین ابعاد، جزئیات ساختاری، نوع زیرسازی آلومینیومی و شاسی کشی فلزی، نوع قطعات آجری و سایر جزئیات فنی است.
2) آماده سازی سطح: سطحی که قرار است نما بر روی آن نصب شود، باید آماده گردد.
3) نصب زیرسازی آلومینیومی: ابتدا، سیستم زیرسازی آلومینیومی بر روی سازه نصب می شود. این شامل نصب تیرها، پرچین ها و لوله های آلومینیومی است که به سطح اصلی سازه چسبانده یا اتصال داده می شوند.
4) نصب شاسی فلزی: پس از نصب زیرسازی آلومینیومی، شاسی فلزی روی آن نصب می شود. شاسی معمولا از فولاد گالوانیزه تشکیل شده است. این شاسی به عنوان سازه اصلی برای نصب قطعات آجری استفاده می شود. شاسی با استفاده از اتصالاتی مثل پیچ ها یا پرچ ها به زیرسازی آلومینیومی متصل می گردد.
5) نصب قطعات آجری: پس از نصب شاسی، قطعات آجری بر روی شاسی قرار می گیرند. این قطعات آجری می توانند به صورت ماژولار طراحی شده و با استفاده از اتصالات مناسب به هم متصل شوند.
6) اتصالات و نصب قطعات: با استفاده از اتصالاتی مانند پیچ ها یا پرچ ها، قطعات آجری روی شاسی بسته می شوند. این اتصالات باید محکم و قوی باشند تا قطعات آجری به طور مطلوب در محل خود قرار گیرند.

7) تکمیل و نصب جزئیات: در این مرحله، جزئیات نهایی مانند درب ها، پنجره ها، اتصالات نما و سایر عناصر نصب می شوند. همچنین، در این مرحله می توانید اقدام به نصب عایق های حرارتی و رطوبتی، لایه های محافظ و نهایی ساختمان کنید.
توصیه می شود که برای اجرای نمای خشک آجر با متخصصان معماری، مهندسان عمران و مجریان ساختمانی همکاری کنید. آن ها می توانند شرایط خاص پروژه خود را بررسی کرده و به شما راهنمایی کامل تری درباره مراحل اجرا و انتخاب مواد مناسب ارائه دهند.
برای ساختمان های مرتفع می توان به راحتی نمای خشک با آجر اجرا کرد:
از آنجایی که از ملات در اجرای این نوع نما استفاده نمی شود، می توان به راحتی آن را در ارتفاع اجرا کرد.برای آگاهی از بهترین هزینه ها و جدیدترین مدل های نمای خشک با آجر با مشاوران ما در تماس باشید.
تفاوت نمای ملاتی و نمای خشک
در اصل نمای ملاتی همانطور که از اسمش پیداست یعنی اجزای تشکیل دهندهی نما به وسیلهی دوغاب و دیگر ملات مربوطه به یکدیگر اتصال داده میشوند، اما نمای خشک به این معناست که دیگر از ملات و دوغاب برای اتصال اجزا به یکدیگر استفاده نمیشود و و به جای ملات از اتصال دهندهها مانند گیره استفاده میکنند.
قیمت اجرای نمای خشک آجری
نمای آجری یکی از نماهای خشکی است که افراد زیادی آن را انتخاب می کنند. این نوع نمای خشک زیبایی خاصی دارد و ظاهری متمایز به ظاهر بیرونی ساختمان شما می دهد.
ایمنی که نمای خشک آجر به ساختمان شما می بخشد ثابت شده می باشد. نماهای آجر خشک اغلب از نظر هزینه نیز نسبت به سایر مصالح مانند سنگ ارزانتر هستند. در اجرای نمای خشک آجری ، آجر ها بدون استفاده از ملات بر دیواره ی خارجی ساختمان شما سوار خواهند شد. به طور خاص، آنها این پرسپکتیو را با استفاده از قاب های فلزی و اتصالات منحصر به فرد نصب می کنند.
به دلیل سبک بودن و نصب نسبتا آسان، این نوع نما انتخاب خوبی است. علاوه بر این، نمای آجری در طیف گسترده ای از رنگ ها وجود دارد که ممکن است ترجیحات زیبایی شناختی متفاوتی را در خود جای دهد.
نسبت به متریال و مصالح انتخابی جهت ارای این نوع نمای خشک برای ظاهری منحصر بفرد، هزینه و قیمت آجرای آن متفاوت خواهد بود. شایان ذکر است که علاوه بر این موارد، می بایست هزینه داربست و همچنین دستمزد افراد نصاب را نیز برای تخمین هزینه های مورد نیاز اجرای نمای خشک لحاظ کنید.